Skills4life

Het project Skills4life is een gezamenlijk initiatief van Nansana Children’ Centre (NCC) en Stichting Omwana Uganda in Nansana, een kleine stad dichtbij Kampala, de hoofdstad van Oeganda.

In het project Skills4life richten we ons op alleenstaande moeders en op het stimuleren van hun talenten. In het project krijgen verschillende groepen moeders in Nansana de kans om lessen en workshops te volgen, te bekijken hoe ze kunnen samenwerken en daarmee hun geld te kunnen verdienen.

Ze kunnen trainingen volgen voor naaister, kippen houden en verkopen of groente verbouwen en verkopen. In dit kader helpen we ze ook met taal- en leesvaardigheden.
Als deze vrouwen voor hun eigen inkomen kunnen zorgen, kunnen ze ook hun kinderen naar school laten gaan. Naar school gaan is niet gratis in Oeganda. Op deze manier snijdt het mes aan twee kanten.

Project Skills4life   Project Skills4life

Microkrediet

Alle materialen worden in Oeganda gekocht, ook de trainers komen uit de buurt. De vrouwen krijgen vanuit het projectbudget de materialen aangeboden en mogen ze houden. Met NCC maken de vrouwen afspraken over een gedeeltelijk terug betalen van bijv. de naaimachine.
Tijdens de lessen is er ook oog voor de persoonlijke ideeën van de vrouwen, welke producten ze kunnen gaan maken en verkoopbaar zijn. Ook is er aandacht voor het opzetten van een coöperatie of andere samenwerkingsmogelijkheden.

Lees meer over Skills4life in dit projectplan.