Nieuw! Kippen & Zaden project gestart in Mende.

Eind vorig jaar is er gestart met een nieuw project in Mende. Het dorp ligt op een klein uurtje rijden van Nansana. In het project volgen 2 groepen van elk 20 vrouwen een halfjaar durende training. Daarnaast krijgen zij alle materialen die nodig zijn. Het doel is dat de vrouwen hierdoor een eigen inkomen weten te genereren.

Onze Oegandese samenwerkingspartner NCC heeft in Mende nauwe contacten met de verschillende vrouwengroepen. Via deze contacten kwam al eerder het verzoek om de succesvolle C&S training ook te gaan starten in dit gebied.
In dit project wordt niet alleen 2x de training uitgevoerd, ook zal met de vrouwen gekeken worden of en hoe het project duurzaam kan worden uitgerold in Mende.

Naast het leren houden van kuikens en verbouwen van groente is er in het project ook aandacht voor VLSA, hygiƫne, briketten maken en verkoop.

Geef een antwoord