Corona in Oeganda

Niet alleen in Nederland zijn er maatregelen genomen, ook in Oeganda zijn de maatregelen streng i.v.m. Corona. Dit heeft tot gevolg gehad dat de scholen zijn gesloten en alle bijeenkomsten zijn verboden.

Skills4life
De 5e training was in december van start gegaan en de deelnemende vrouwen hadden alle benodigde materialen al ontvangen. De meeste bijeenkomsten waren gelukkig al geweest.

In de laatste bijeenkomst, vlak voor de lockdown, is er extra aandacht geweest voor het Coronavirus en de persoonlijke hygiëne. Ook zijn er vanuit het project posters verspreid met de belangrijkste hygiëne maatregelen. Na de lockdown zal de laatste fase van de training worden afgerond.

Onderwijs
Voor de kinderen uit ons Onderwijsproject betekent de lockdown dat ze nu thuis bij hun familie zijn. Mogelijk gaat het 2e school trimester niet meer van start en moeten de kinderen nog wekenlang thuis blijven.
De Oegandese overheid geeft via radio en TV de mogelijkheid om lessen te volgen.

We zijn aan het overleggen hoe we de kinderen en vrouwen in onze projecten tijdens de lockdown kunnen ondersteunen.

Geef een antwoord