Jaarverslag 2016

Elk jaar doet het bestuur van stichting Omwana Uganda verslag van alle werkzaamheden en de financiën.

In 2016 hebben we ons project Skills4life kunnen uitbreiden en daar zijn we trots op. Skills4life is een project voor alleenstaande moeders in Nansana en omgeving.
We hebben in 2016 2 naaitrainingen kunnen uitvoeren, in totaal zijn er t/m 2016 17 vrouwen opgeleid als naaister. Zij krijgen een half jaar lang training en krijgen na afloop een naaimachine en een startpakket mee om een eigen naaibedrijfje te beginnen.

In 2016 is er een nieuwe training gestart, Kippen & Groenten. In deze training leren 16 vrouwen hoe ze een kleine kippenhouderij kunnen starten. De eieren worden verkocht en bevruchte eieren worden weer uitgebroed. Een deel van de vrouwen leert om groente te verbouwen en te vermeerderen zodat ze zelf een doorlopende aanwas van groente hebben om te verbouwen en te verkopen.

In totaal hebben we in 2015 en 2016 33 vrouwen een training kunnen bieden.

De stichting heeft in 2016 12 kinderen ondersteund. Met geld van sponsors of via donaties konden deze kinderen in Oeganda naar school gaan.

De stichting heeft naast sponsoring ook donaties mogen ontvangen van verschillende kerken, bedrijven en individuen die ten goede komen aan het Onderwijsproject en het project Skills4life.

 

Het jaarverslag is hier te lezen.

 

Geef een antwoord