Nieuw project: Skills4life

Samen met onze Oegandese partner Nansana Children Centre (NCC) hebben we het project Skills4life ontwikkeld.

Skills4life (‘vaardigheden voor het leven’) is opgezet om alleenstaande moeders te ondersteunen bij het ontwikkelen van hun vaardigheden (skills), zodat zij in de nabije toekomst zelf in hun onderhoud kunnen gaan voorzien. Met een eigen inkomen kunnen ze zelf de kosten van het onderwijs voor hun kinderen betalen. Het risico dat hun kinderen over straat gaan zwerven is daardoor een stuk lager, zo is de ervaring van NCC en stichting Omwana Uganda.
Het project bestaat uit een training van 20 weken. Elke week komen de vrouwen een aantal keren bij elkaar in het gebouwtje in Nansana. In het gebouwtje wordt ’s ochtends door NCC ook les gegeven aan jonge kinderen. In de toekomst zou NCC graag een eigen gebouwtje willen gaan bouwen zodat dit gebruikt kan worden voor alle activiteiten in en voor de gemeenschap.

In januari 2015 hopen we te kunnen starten met de eerste groep van 10 vrouwen. De vrouwen en de trainers bespreken samen hoe de training zal worden opgebouwd. De inhoud wordt mede bepaald door de vragen en de ontwikkeling van de vrouwen.

De organisatie NCC zit in Nansana, een voorstad van de hoofdstad Kampala, Oeganda. Nienke Voppen heeft zelf ook bijna een jaar in Nansana gewoond en gewerkt, waardoor ze bekend is met de streek en daar contacten heeft opgebouwd.

Geef een antwoord