Voorzitter Nienke Voppen in Oeganda

Voorzitter Nienke Voppen is de afgelopen maand voor de stichting in Oeganda geweest. Zij heeft daar alle kinderen die door de stichting worden gesponsord, bezocht. Sommigen zijn op school bezocht en daar is ook gesproken met de schooldirectie, sommige kinderen zijn ook thuis bezocht.
Ook heeft ze samen met enkele Oegandese mensen de plekken bezocht waar straatkinderen ‘wonen’.  In samenwerking met een Oegandese stichting zijn kleren uitgedeeld en wonden verzorgd. De verbandmiddelen hiervoor waren meegenomen uit Nederland.

Daarnaast is er tijdens dit werkbezoek druk gewerkt aan de ontwikkeling van een nieuw project. Dit project van het Nansana Childrens Centre (NCC) betreft de opbouw en verdere ontwikkelen van een préschool en community-centre in Nansana en wordt samen met ons uitgewerkt.
Nienke heeft daarbij met zowel werkers als bestuur overleg gevoerd en verdere stappen zijn samen uitgewerkt. Binnenkort meer over dit project op onze website.

Met de directeur van de Ugandan Pioneers’ Association (UPA) is afgesproken om onze samenwerking in de toekomst nog verder uit te bouwen. UPA is de Oegandese vrijwilligersorganisatie waar vrijwilligers van over de hele wereld tijdelijk komen werken voor de diverse projecten in Oeganda.