Sportkleren uit Zuidwolde 2e leven in Oeganda

De oude sporttenues van de voormalige basisscholen OBS Zwermkorf en OBS D’Ekkelboom uit Zuidwolde hebben een nieuw leven in Oeganda gekregen. Na de fusie tussen beide scholen – nu OBS Het Groene Hart- werden de oude sporttenues niet langer meer gebruikt. Onze stichting mocht een groot deel van de kleding meenemen naar Oeganda.

Daar is het door voorzitter Nienke Voppen uitgedeeld in verschillende weeshuizen.  Deze tehuizen organiseren onderling voetbalwedstrijden en daarbij worden ook kinderen die nog op de straat leven bij betrokken. De sportkleren komen daarbij goed van pas.  De voetbalwedstrijden zijn een manier om de kinderen even uit de heftige wereld op straat te halen.

Sportkleding van obs Ekkelbook en obs Zwermkorf nu gebruikt  in Oeganda