Eerste project gestart!

Stichting Omwana Uganda doneert 50 menstruatiepakketjes Afripads aan Branches of life international.

In samenwerking met Afri-Pads Uganda, http://afripads.com/, is het weeshuis  Branches of life international nu een verkooppunt voor afripads.

Afripads is betaalbaar uitwasbaar maandverband, dat een jaar kan worden gebruikt.
Omwana Uganda heeft 50 menstruatiekits gekocht en deze aangeboden aan het weeshuis. Door deze te verkopen in de community en op de verschillende scholen kan het weeshuis voorzien in een klein inkomen.
De meiden in het weeshuis en een aantal vrouwen in de community hebben een training gehad over het gebruik en de verkoop van Afripads en gaan ze de komende tijd verkopen.

De afripads zijn een geweldig antwoord op het gebrek aan betaalbare menstruatiemiddelen. Nog vaak blijven jonge meiden weg van school en vrouwen weg van hun werk als ze ongesteld zijn. Simpelweg omdat ze geen menstruatieverband kunnen kopen. In veel gevallen wordt er gebruik gemaakt van oude lappen of zelfs vulling van oude matrassen.