Projecten

Stichting Omwana Uganda helpt kwetsbare kinderen in Oeganda om naar school te gaan. En ondersteunt alleenstaande moeders om zelfstandig een bestaan op te bouwen.
We ondersteunen hiervoor kleinschalige projecten, uitgevoerd in samenwerking met de lokale bevolking en partners in Oeganda en Nederland:

  • Onderwijsproject: met financiële ondersteuning laten we kinderen naar school gaan. Ouders kunnen veelal het schoolgeld niet betalen, evenmin de kosten voor een uniform, schoolbenodigdheden, maaltijden en medische zorg.
  • Skills4life: we ondersteunen alleenstaande vrouwen om hun eigen inkomen te gaan verdienen. Dit door het organiseren van verschillende trainingen, zoals naailessen, het houden van kippen en het verbouwen van groente. Ook helpen we ze met taal- en leesvaardigheden.
  • Sieraden: we kopen van Oegandese vrouwen handgemaakte sieraden. We geven een eerlijke prijs voor de producten en verkopen ze in Nederland. De opbrengsten gaan naar de vrouwen en projecten voor vrouwen.
  • Kaartenwe verkopen handgemaakte kaarten met Afrikaanse afbeeldingen. De opbrengst is bestemd voor de projecten die Omwana Uganda ondersteunt.

 

Kinderen en onderwijs in Oeganda    projecten Stichting Omwana Uganda     projecten Oegandese vrouwen

Geef een reactie